>
>

ET SI VOUS VOUS OFFRIEZ UNE FORMATION DEDIEE A L ART MODERNE ? 

DROUOT FORMATION créé un qui cycle s’adresse à tous ceux qui souhaitent acquérir les bases de l’histoire de l’art. L’approche sera
synthétique mais complète, le contexte historique ainsi que les autres disciplines artistiques (littérature, musique) seront également évoqués.

http://www.drouot-formation.com/formati ... rt-moderne

ART MODERNE

Jeudi 3 octobre 2013, 10h00-12h00
Mise en contexte : histoire, géographie, politique, littérature, musique
Chuimer-Layen Virginie, historienne d'art, journaliste, ethnologue
Jeudi 10 octobre 2013, 10h00-12h00
Aux sources de l’art moderne : de Corot à Cézanne
Langrené Christelle, docteur en histoire de l'art contemporain, galeriste
Jeudi 17 octobre 2013, 10h00-12h00
L’Impressionnisme : Monet, Renoir, Degas
Chuimer-Layen Virginie, historienne d'art, journaliste, ethnologue
Jeudi 7 novembre 2013, 10h00-12h00
Le Symbolisme : Moreau, Redon, Puvis de Chavannes
Genty Gilles, historien d'art, commissaire d'expositions, spécialiste des Nabis
Jeudi 14 novembre 2013, 10h00-12h00
La Sécession Viennoise : Klimt, Schiele, Kokoschka
Genty Gilles, historien d'art, commissaire d'expositions, spécialiste des Nabis
Jeudi 21 novembre 2013, 10h00-12h00
Le Post-Impressionnisme : Seurat, Signac, Cross
Chuimer-Layen Virginie, historienne d'art, journaliste, ethnologue
Jeudi 28 novembre 2013, 10h00-12h00
L’Ecole de Pont-Aven : Gauguin, Bernard ; les Nabis : Denis, Vuillard, Bonnard
Genty Gilles, historien d'art, commissaire d'expositions, spécialiste des Nabis
Jeudi 5 décembre 2013, 10h00-12h00
Le Fauvisme : Matisse, Derain, Marquet
Chuimer-Layen Virginie, historienne d'art, journaliste, ethnologue
Jeudi 12 décembre 2013, 10h00-12h00
Le Cubisme : Picasso, Léger, Braque, Gris
Fau Alexandra, historienne d'art, commissaire d'expositions
Jeudi 19 décembre 2013, 10h00-12h00
L’Expressionnisme : Munch, Nolde, Macke
Genty Gilles, historien d'art, commissaire d'expositions, spécialiste des Nabis
Jeudi 9 janvier 2014, 10h00-12h00
Le Futurisme : Boccioni, Severini, Carra
Fau Alexandra, historienne d'art, commissaire d'expositions
Jeudi 16 janvier 2014, 10h00-12h00
Suprématisme & Constructivisme, vers l’abstraction : Malévich, Tatline
Fau Alexandra, historienne d'art, commissaire d'expositions
Jeudi 23 janvier 2014, 10h00-12h00
De Stijl & Bauhaus
Genty Gilles, historien d'art, commissaire d'expositions, spécialiste des Nabis
Jeudi 30 janvier 2014, 10h00-12h00
Dadaïsme & Surréalisme : Arp, Duchamp, Magritte et Dali
Chuimer-Layen Virginie, historienne d'art, journaliste, ethnologue

[ view entry ] ( 252 views )   |  permalink  |   ( 3 / 461 )
SUGGESTION FOR A DELICIOUS FRENCH-CHRISTMAS MENU WITH RICHARD NAHEM 

Christmas in Paris: Special Tours & Cooking Classes from Eye Prefer Paris

PARIS- Paris during the Christmas holidays is one of the most magical places in the world. Eye Prefer Paris Tours & Cooking Classes is celebrating the holiday magic by launching special Christmas Tours & Cooking Classes for the month of December.

Tours:
Richard Nahem owner of Eye Prefer Paris tours, will personally lead private Christmas tours showing clients the magical shop windows, gleaming outdoor lights, beautifully decorated trees, and festive Christmas markets all through Paris. The tour includes visits to department stores Galeries Lafayette & Printemps, the Champs Elysees, gourmet shops Fauchon & Hediard on Place Madeleine, and the rue St. Honoré, with designer shops like Hermes and Lanvin. The tour also includes a mandatory hot chocolate stop at one of the top chocolate shops in the city.

Tours are three hours and are available either 11AM-2PM, or 3PM to 6PM, seven days a week, from November 29, 2010 to January 9, 2011 with the exception of December 25, 26, & January 1, 2. The cost is 225 euros for up to three people and each additional person 75 euros. Tours are private and limited to eight people.

Cooking Classes :
Cordon Bleu trained chef Charlotte Puckette of Eye Prefer Paris Cooking Classes, has devised a spectacular five-course Christmas menu (see below) with traditional French holiday foods.
,
Sea Scallops with julienned celery root and garlic butter

Roasted quails with a foie gras stuffing

Roasted chestnut and potato pureé

Seasonal cheese course

Profiteroles with chocolate sauce

Kir Royal

Students are given a tour of a fresh local Parisian food market to shop for some of the ingredients and then go to Charlotte’s private commercial kitchen near the Eiffel Tower. Charlotte will assist and teach students in making the holiday feast and at the end of class, students dine on the menu they prepared and drink Kir Royal and wine.

Classes are offered Tuesday through Friday the month of December from 9AM to 2PM, with a minimum of two students, maximum of six. The cost is 200 euros per person.

Web site : www.eyepreferparistours.com
Contact: Richard Nahem
Email: r.nahem@gmail.com Tel +33 6 3112 8620


[ view entry ] ( 767 views )   |  permalink  |   ( 3 / 453 )
UNE GLACE POUR LES AMOUREUX EST NEE CHEZ GOUMANYAT... 
Venez découvrir ce week-end la glace des Amoureux à la boutique Goumanyat. Une délicieuse crème glacée à base de grenade et de mélange Aphrodite. De quoi accompagner votre tête-à-tête de douceur et de sensualité.

GOUMANYAT & SON ROYAUME
3 rue Charles François Dupuis
75003 PARIS
tel. 01 44 78 96 74

Métro : Temple ou République

www.goumanyat.com





[ view entry ] ( 317 views )   |  permalink  |  related link  |   ( 3 / 370 )

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |


>
>